Je bent meer brandweer dan je denkt

Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job in bijberoep bij de brandweer wel iets voor jou. Want de West-Vlaamse brandweer zoekt jou! Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat.

Federaal Geschiktheidsattest

Om je kandidaat te stellen als brandweervrijwilliger, behaal je eerst het federaal geschiktheidsattest (FGA). In West-Vlaanderen organiseert brandweerschool WOBRA uit Zedelgem deze proeven, die volgende omvatten:

cognitieve proef: peiling naar je algemene en parate kennis

handvaardigheids- en fysieke proef: indien geslaagd voor de cognitieve proef

Meer info over het federaal geschiktheidsattest vind je hier of via www.ikwordbrandweer.be.

Deelnemen?

Op donderdag 03/05/2018 stelt de brandweerschool de inschrijvingen voor het behalen van het FGA open. Registeren kan via www.ikwordbrandweer.be. Op die website kan je ook een duidelijke richtlijn terugvinden rond de proeven. 

Meer info?

Op donderdag 03/05/2018 organiseert Hulpverleningszone Midwest een infosessie in de kazerne van brandweer Roeselare. Er wordt nog meer info gegeven over de inhoud van de proeven en de werking van de brandweer. Tijdens deze infosessie krijg je ook de mogelijkheid om je meteen in te schrijven. (donderdag 3 mei 2018 – 19:30 uur - Brandweerpost Roeselare, Koning Albert I laan 4)

Inschrijven voor deze infosessie is verplicht en kan je hier doen.

vrijwilligerswerving

vrijwilligerswerving

NIEUWS