Je bent meer brandweer dan je denkt

Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job in bijberoep bij de brandweer wel iets voor jou. Want de West-Vlaamse brandweer zoekt jou! Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat.

Federaal Geschiktheidsattest

Om je kandidaat te stellen als brandweervrijwilliger, behaal je eerst het federaal geschiktheidsattest (FGA). In West-Vlaanderen organiseert brandweerschool WOBRA uit Zedelgem deze proeven, die volgende omvatten:

cognitieve proef: peiling naar je algemene en parate kennis

handvaardigheids- en fysieke proef: indien geslaagd voor de cognitieve proef

Meer info over het federaal geschiktheidsattest vind je hier of via www.ikwordbrandweer.be.

Deelnemen?

Op donderdag 03/05/2018 stelt de brandweerschool de inschrijvingen voor het behalen van het FGA open. Registeren kan via www.ikwordbrandweer.be. Op die website kan je ook een duidelijke richtlijn terugvinden rond de proeven. 

Meer info en eens oefenen?

Op vrijdagavond 25/05/2018 organiseert Hulpverleningszone Midwest een zonaal oefenmoment in het Sint-Jozefsinstituut in Tielt. Tijdens dit oefenmoment zullen verschillende begeleiders jou helpen om inzicht te krijgen over de handvaardigheids- en fysieke proeven die je zal moeten afleggen in functie van het behalen van het FGA. Behalve praktische info, zal er ook gefocust worden op de praktische uitvoering. Op deze manier willen we jouw slaagkans verhogen. Tot slot wordt er ook nog uitleg gegeven bij de verschillende facetten van de job van een brandweerman. Uiteraard zal je tijdens dit oefenmoment zelf ook vragen kunnen stellen. (vrijdagavond 25 mei 2018 – 19:30 uur - Sint-Jozefsinstituut Tielt, Kroonstraat 19)

Inschrijven voor oefenmoment is verplicht en kan je hier doen.

vrijwilligerswerving

vrijwilligerswerving

NIEUWS